Těsně před volbami hrozí Fialovi překvapení. Proběhlo jednání

08.05.2024 11:17 | Rozhovor

VIDLÁKŮV TÝDEN K protestu odborů, ohlášenému na 21. května, by mohl coby překvapení přibýt i další protest zemědělců. „Takže ano, zemědělci nejsou klidní, ale zato jsou stále jednotnější a jednotnější. Odboráři také mílovými kroky překonávají rozpory, a tak bych řekl, že se vláda do voleb ještě dočká,“ řekl moravský zemědělec a bloger Daniel Sterzik, známý jako Vidlák, ParlamentnímListům.cz po návratu z jednání spojených zemědělců. Stalo by se tak těsně před volbami do Evropského parlamentu. Sterzik se vyjádřil také k nové reportáži ČT, která se nejen jeho osobě věnovala.

Těsně před volbami hrozí Fialovi překvapení. Proběhlo jednání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání vlády

Když jsme spolu včera mluvili, říkal jste mi, že zrovna jedete opět na schůzku zemědělců. Tak tedy, ať jsme aktuální: Kde, s kým a hlavně, co se dohodlo? Už jsme několikrát slibovali čtenářům další „traktoriádu“ a bylo z toho, s pominutím, prd. Tak co nyní?

Nechci předbíhat událostem a nechci prozrazovat nic, co by okamžitě naše pravda a láska použila proti zemědělcům. Jak víme z příkladu Saši Vondry, oni se neštítí vůbec ničeho. Takže tentokrát nebude žádná výzva... tentokrát bude několik pozvánek. První pozvánku vypustili v pondělí odboráři svým odchodem z jednání tripartity. Další pozvánky budou následovat v příštích dnech. Pokud se vše odehraje podle plánu, budou to velmi výmluvné pozvánky a budou se určitě líbit.

Čili zemědělce neuklidnil příslib ministra Výborného na kompenzaci nedávno zmrzlé úrody, ani to, že lidovci se snaží blokovat spotřební daň na víno?

Zrovna při dnešní schůzce se zemědělci dozvěděli další jobovku, že žádná kompenzace zmrzlé úrody nebude. Respektive možná bude, „ale jen pro ty nejhůře postižené“. To znamená, že nebude nic. Doteď nejsou vyplacené všechny loňské zemědělské dotace, naštvaní jsou už i myslivci a rybáři, o vinařích ani nemluvím, protože i jim je už jasné, že slova o blokování spotřební daně jsou jen takové ty lidovecké kecy.

Takže ano, zemědělci nejsou klidní, ale zato jsou stále jednotnější a jednotnější. Odboráři také mílovými kroky překonávají rozpory, a tak bych řekl, že se vláda do voleb ještě dočká... Ale víte, jak to je... my nesmíme ani naznačovat.

Každopádně, není to trochu rozmělnění protestů, když odbory ohlásily protest na 21. května? Aby těch protestů nebylo zase až moc najednou. Odbory si „zamluvily“ Malostranské náměstí, což je sice u sněmovny, ale prostorově to není zrovna moc ambiciózní.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jaroslav Polanský

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ctělo by to konečně těm pankům ukázat,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseTraper , 08.05.2024 14:25:48
kde je jejich místo. Když nás do Prahy dorazí půl milionu, už to nebudou moct bagatelizovat. Volby nepomohou. Zmanipulují je.

|  21 |  0

Další články z rubriky

„Prošla by mu i vražda.“ Vyoral k Novotnému, kterému v ODS „odpustili“

14:21 „Prošla by mu i vražda.“ Vyoral k Novotnému, kterému v ODS „odpustili“

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Pavel Novotný zůstává v ODS, strana ho nevyloučila, ani za výroky…